Een artikel gemist? Elk weekend laten we de vier best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

Eindelijk: omzetplus horeca januari 2014
Er gloort licht aan het eind van de economisch donkere tunnel. Voor het eerst sinds jaren is de omzet in de horeca gegroeid. Onderzoeksbureau Foodstep meet in de eerste vier weken van 2014 een plus van 2,6 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2013. Eindelijk goed nieuws. Lezen dus!

Blog: Kom onder die steen vandaan
'Toegegeven, ik ben een beetje wereldvreemd. Ik ben vegetariër, eet grotendeels plantaardig en denk dat een cheeseburger echt van kaas wordt gemaakt.' Nee, dit wordt geen klaagzang over dierenleed en andere frustraties van vegetariers ofwel - zo zegt Femke: 'geitenwollen sokken'. Nee, het gaat over een groeiende markt waar de horecabranche volledig aan voorbij lijkt te gaan. Lees haar hele blog hier.

Leven in de brouwerij
Crowdfunding is hot, net als zelf bier brouwen. Van deze combinatie maken de Amsterdamse vrienden Alex, Paul, Rick en Sander dan ook maar al te graag gebruik. Zij delen alle vier een passie voor het brouwen van bier. Hoogste tijd om leven in de brouwerij te brengen: de opening van een ware brewpub door middel van crowdfunding op het Westerdok in Amsterdam. Lees het complete artikel!

The Pig Hotel
Laarzen aan en gaan! Hoewel ze onder de noemer 'The Pig Hotel' schuil gaan, zien ze zichzelf liever als restaurant met kamers. Op het terrein bevindt zich een grote biologische tuin, een kas en een varkensboerderij die toegang biedt aan hotelgasten. Zij zijn meer dan welkom om de persoonlijke boswachter van het hotel te vergezellen op zijn jacht naar paddestoelen, noten en bessen voor het diner van die avond. Benieuwd? In dit artikel zoomen we in op deze Britse parel.