Hoe hygiënisch is de zaak waar jij je broodje kaas altijd eet? Vanaf juni maakt de @_NVWA inspectieresultaten openbaar

Vooraf de hygiëne van een lunchroom checken? Dat kan binnenkort! Vanaf juni zal de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) haar inspectieresultaten bekendmaken op haar website. De consument kan rustig ademhalen en genieten van een broodje kaas in de lunchrooms die op de website aangegeven staan in het groen. Bij een oranje kleur bestaan er problemen bij de lunchroom die verholpen moeten worden. Wanneer een zaak op de site rood is gemarkeerd, kan de consument ervan uitgaan dat deze onder verscherpt toezicht staat.

Extra druk
De lunchrooms zijn slechts een begin voor de NVWA. In de toekomst wil de inspectie ook resultaten van de rest van de horecabedrijven openbaar maken. De Koninklijke Horeca Nederland reageert niet positief op het initiatief van de NVWA. Volgens een woordvoerster brengt het extra administratieve lastendruk met zich mee.