Leegstaande kamer? Verhuren die handel! Sinds kort staat gemeente Amsterdam @Airbnb weer toe.

Heb je toevallig nog een verdieping leegstaan in je huis, dan kun je deze als Amsterdammer vanaf heden met een gerust hart verhuren. Waar de gemeente Amsterdam deze ‘illegale’ vorm van kamerverhuur begin 2013 nog verbood, heeft zij onlangs besloten het Airbnb initiatief toch toe te staan in de stad. Airbnb is een online marktplaats die mensen die ruimte over hebben in contact brengt met degenen die op zoek zijn naar een plek om tijdelijk te verblijven.

Voorwaarden
Amsterdam stelt wel een aantal voorwaarden aan de verhuur. Zo moet er onder andere toeristenbelasting betaald worden over de inkomsten van het verhuur, mag het huis maximaal verhuurd worden aan vier personen en is de huur verbonden aan een tijdslimiet van twee maanden.

Meer weten over de voordelen van deze luxe vorm van couchsurfing? Food Inspiration Blogger Lisanne Mathijssen schreef er hier al eerder over.