Het allereerste Twitteruurtje met @HansSteenbergen was een succes! Lees hier de samenvatting.

Met een kop sterke koffie zat Hans gisterochtend klaar achter zijn laptop. Om 11.00 uur stroomde de timeline vol met brandende vragen. Hierbij een korte, overzichtelijke samenvatting van de Twitter Q&A over de trends voor 2014.

De opmars van superfoods is daar. We staan aan het begin van een trend. Goed eten is het beste medicijn! Of we over vijf jaar nog brood eten? Er is veel discussie over koolhydraten. We gaan meer volkoren en speltbrood eten.

 

Eataly
Hoe gaat volgens Hans de delicatessenwinkel eruit zien over 10 jaar? Geen toonbank, proefeilanden, community table waar ook gekookt wordt. Voorlopers in food-winkelconcepten? Eataly New York: 75 miljoen dollar omzet per maand. Lees hier meer over Eataly Turijn.

 

 

Hotelbars worden een destinatie. Zoek het hogerop: rooftop restaurants hebben toekomst! Een foodtrend voor de hotellerie? All day breakfast!

Afsluitend nog een tip van Hans: Gunter Pauli over duurzaamheid. Kijk hier zijn Tedtalk uit 2011: 

 

Kijk in onze Custom Timeline voor alle vragen en antwoorden van het Twitteruurtje. 

Bedankt!
Dank voor alle leuke, originele, interessante vragen! We kregen ook veel leuke reacties op het allereerste Twitteruurtje. Er komt daarom zeker een vervolg. Zelfde plek en hashtag (#FoodInspirationQA), ander onderwerp. Tot de volgende keer, mis het niet!