Een rauwe sfeer met de nadruk op groenten, kruiden en bloemen uit eigen moestuin @RestDeJong in Rotterdam

Steeds meer chefs laten zich inspireren door de Scandinavische keuken. Zo ook Jim de Jong, van gelijknamig Restaurant De Jong in Rotterdam. Gevestigd in de Mini Mall, een klein design winkelcentrum waar jonge, gepassioneerde ondernemers werken, serveert deze jonge chef zijn pure gerechten zonder al te veel poespas.

Groenten in de hoofdrol
Het restaurant werkt niet met een kaart, maar biedt de keuze uit twee vaste viergangenmenu’s. De een gebaseerd op vlees of vis en de ander gebaseerd op seizoensgroenten, kruiden en bloemen uit De Jong’s eigen moestuin of stadsboerderij Uit je Eigen Stad. Als het aan Jim de Jong ligt is dit laatste menu de beste keus. Restaurant De Jong is gevestigd aan de raampoortstraat 38 in Rotterdam en geopend van woensdag t/m zondag.

Ontdek meer Rotterdamse hotspots in onze laatste editie van het Food Inspiration Magazine.