Dineren zonder vertraging? Rotterdam opent vegan restaurant Gare du Nord in DDR-treinwagon.

Steeds vaker zien we foodserviceconcepten opdoemen op ongebruikelijke locaties. Zo ook toekomstig restaurant Gare du Nord in Rotterdam-Noord. Vanaf maart zal dit veganistisch-biologisch restaurant zich vestigen in een oude DDR-treinwagon op het ZoHo-terrein.

Het project is geïnitieerd door Stichting Proefhof, die al jaren het voedselbewustzijn onder jongeren probeert te vergroten en zal gebruikmaken van groenten uit de moestuinen op het terrein en verderop in de buurt. Het treinrestaurant staat de komende vijf jaar op het ZoHo-terrein. Hierna zal het van de gemeente Rotterdam een andere bestemming moeten zoeken.

Gebruik je de trein liever voor internationale doelstellingen? Kies dan zeker eens voor een retourtje met ‘Il Treno dei Sapori’.