Crowdbutching concept @koopeenkoe slacht een koe pas als al het vlees verkocht is: van kop tot staart.

Een crowdfunding concept dat is ontstaan uit liefde voor het dier. Koopeenkoe.nl is een website waarop je een pakket vol rundvlees kan kopen als ‘deel’ van de complete koe. Wanneer de koe in zijn geheel is verkocht – dit zijn ongeveer dertig pakketten – wordt het dier pas naar de slacht gebracht. Op deze manier ben je er zeker van dat er geen vlees verloren gaat.

De Koe
Op de website kun je aan de hand van video’s meer te weten komen over het ras van de koe die op dat moment gekocht kan worden. Ze vertellen onder andere dat er geen gebruik wordt gemaakt van preventieve antibiotica en gemanipuleerde voeding en dat de dieren in bijzonder grote stallen opgroeien.

Het pakket
De koe wordt in haar totaliteit gebruikt en verwerkt van worst tot biefstuk. Het vlees wordt direct vanaf de slager bezorgd - er wordt door heel Nederland geleverd - en kan vervolgens voor de rest van de tijd worden ingevroren. 

De nose-to-tail concepten worden steeds meer populair. Lees er alles over in het laatste Food Inspiration Magazine.