Laser cutting... Je kunt er eetbare productlabels mee maken, of een kunstzinnige serie, zoals @ASTELLITANO deed.

Ook in de voedingsindustrie worden lasers steeds populairder, zowel voor productmarkering als voor het maken van kunst. Het Spaanse bedrijf Laser Foods maakt eetbare product labels door middel van lasers. Het ‘Laser Mark System’ maakt het mogelijk om elk individueel stuk fruit te markeren met specifieke informatie, zonder iets er op te hoeven plakken. Gewoon, in de schil. Een ander voordeel is de duur van de markering. Wanneer een stempel na een maand compleet is weggevaagd, staat de gelaserde afbeelding er nog in. De laser systemen zijn in verschillende soorten en maten, de meest geavanceerde kan meer dan 54.000 stuks fruit per uur markeren.

Laser art
Andrew Stellitano maakt indrukwekkende branding concepten voor grote namen. Hiervoor gebruikt hij eten én een laser. Na een aantal oefenrondes is Andrew begonnen met een hele reeks aan projecten. Hij snijdt vormen uit verschillende soorten eten. Van ham tot papadum.