We eat with our eyes before we ever smell the taste. We kijken terug naar een mooi 2013 met de taste test!

Zoals bekend wordt je smaakperceptie beïnvloed door factoren als geur, kleur, structuur, emotie, omgeving, geluid, gevoel, vorm, verpakking en zelfs de tijd van de dag waarop je een product eet. Maar waar alle smaakkundigen het over eens zijn: je ogen zijn het makkelijkst voor de gek te houden. Feit is gewoon dat je paarse tomaten en groene biefstuk minder lekker vindt.

We blikken terug en vandaag belichten we onze Coloring edition, met in de hoofdrol the taste test! 'We eat with our eyes, before we ever smell the taste'. In dit filmpje wordt uiteengezet hoe herinneringen en kleur invloed hebben op hoe je de smaak van eten interpreteert.

Lees meer hierover in de Coloring edition en bekijk de video! 

En lees je net als vele andere tabletgebruikers het magazine het liefst thuis op de bank? Dat kan nu ook! De iPad app is vanaf nu gratis te downloaden in de iTunes Store.