Terugblik! Van het wild dat in Nederland verkocht wordt, komt 95 procent uit het buitenland. Hoe zien we dit terug?

Isabella Rozendaal fotografeert jachtrituelen wereldwijd. Van de jacht op wilde zwijnen in Duitsland, tot de jacht op eekhoorns, beren en alligators in Amerika. Met de opening van het wildseizoen afgelopen oktober, rijst de vraag: hoeveel wild wordt er in Nederland geschoten, en wat zien we daarvan terug op de menukaart? In de 80ste editie van het magazine schreven we hierover een artikel.

Wild bereiding
‘Je mag in Nederland niet zomaar slachten in je restaurant’, vertelt chef-kok Richard Kloek van restaurant Down Under in Nieuwegein. ‘Hiervoor heb je een aparte ruimte nodig en de dieren mogen geen veren of huid meer hebben. De warenautoriteit is erg streng, ze willen hiermee ziektes uitsluiten. Dit gaat jammer genoeg ten koste van het ambacht, daarbij maakt het importeren vanuit het buitenland wild zo duur.’