Waarom 6 maanden wachten als je zelf ook je eigen verse koffie kunt branden, malen en zetten in 12 minuten?

Zes maanden nadat koffiebonen geplukt zijn, kan de consument pas genieten van verse koffie. Tussen de koffieboer en de consument bevinden zich maarliefst zeventien stappen. Twee jaar geleden kwam Hans, oprichter van het Berlijnse jonge bedrijf Bonaverde op het idee om ’s werelds eerste all-in-one koffiezetapparaat te bouwen. Een koffiezetapparaat dat niet alleen koffiebonen kan malen en koffie kan zetten, maar ook koffiebonen kan branden. Binnen twaalf minuten van groene koffiebonen naar een verse kop koffie. Bonaverde probeert nu door middel van de crowdfunding site Kickstarter het product in de markt te zetten.

Dit is een mooi voorbeeld van de veelvoorkomende Do It Yourself trend. Wil je meer weten over ondernemers die zich onderscheiden door bijvoorbeeld zelf hun koffie te branden? Neem dan zeker nog eens een kijkje in ons DIY magazine.