Vandaag vertellen @TonyChocolonely en @FoodCabinet een nieuw Sinterklaasverhaal met cacaoboeren en heldhaftige Pieters in de hoofdrol.

De afgelopen tijd is er veel gediscussieerd over Zwarte Piet. Moeten we nou wel of niet blijven schminken en wat doen we met alle nieuwsberichten over het toenemende racisme? Maarten Kuiper en Samuel Levie van Food Cabinet vinden het goed dat er in Nederland gediscussieerd wordt, maar willen niets liever dat Sinterklaas een feest is waarbij iedereen zich goed voelt. Samen schreven zij een nieuw Sinterklaasverhaal die zij in samenwerking met Tony’s Chocolonely – 100% slaafvrije chocolade – vanmiddag presenteren ter gelegenheid van de internationale dag van de afschaffing van de slavernij.

De Nederlandse geschiedenis
Maarten en Samuel zijn van mening dat Zwarte Piet bij onze cultuur hoort, maar dat deze cultuur wel veranderd kan worden. Te beginnen met nieuwe Sinterklaasverhalen. ‘Pieter en de Cacaoboeven’ gaat over cacaoboeren en heldhaftige Pieters die centraal staan in een verhaal over onze koloniale geschiedenis, met een blik op de toekomst.

Sinterklaas leest vanmiddag van 16.30 tot 17.30 uur voor uit het verhaal over Pieter en de Cacaoboeven, in de Sint Nicolaaskapel in Amsterdam.