Het tijdelijke Oostenrijkse restaurant BIOMAT biedt maaltijden aan in ruil voor biologisch afbreekbaar afval.

Het Oostenrijkse restaurant BIOMAT dat in september maar één week open was, liet hun gasten betalen met biologisch afbreekbaar afval. BIOMAT startte het pop-up restaurant voor de Vienna Design Week 2013 in samenwerking met Vera Wiedermann Design Studio. BIOMAT zette het afval om in biogas. Het biogas werd gebruikt om mee te koken.

Ruilhandel
Ruilhandel, een fenomeen dat steeds meer terugkomt. Vroeger was dit normaal, maar tegenwoordig zie je dit niet vaak meer. De gasten van BIOMAT werd gevraagd om zakken met biologisch afbreekbare goederen mee te nemen naar het restaurant. Hier werden de zakken gewogen en kregen een energiewaarde toegekend. Deze energiewaarde werd omgezet in een waardebon voor in het restaurant.