't Diekhuus in Terwolde is het Beste Groenterestaurant van 2014, gefeliciteerd!

‘Restaurant ’t Diekhuus met chef Jan Klerq verbaasde ons telkens weer met een andere creatie waar groenten – uit hun eigen teelt – de hoofdrol kregen’, zegt de juryvoorzitter Frank Fol.

De andere genomineerden van dit jaar waren restaurant Groenland in Driebergen, restaurant Chique in Alphen aan de Rijn en restaurant de Kromme Watergang in Hoofdplaat. 'Vier prachtige restaurants en chefs, maar zo verschillend', zegt Frank Fol. 'Maar twee van de vier restaurants speelde in op ons streefdoel om tweederde groenten en fruit te verwerken voor de totale smaakbeleving tijdens de maaltijd. Bij 't Diekhuus proefden we telkens weer creatieve smaakbommen die ons allen moeten overtuigen dat koken met groenten en fruit meer is dan denken aan de gezondheid. Dit restaurant is dan ook de terechte winnaar voor 2014'.

Meest Kindvriendelijke Groenterestaurant
Het restaurant dat de lekkerste groentegerechten voor kinderen serveert krijgt eveneens een special award. Frank Fol: 'Groenland is een voorbeeldrestaurant voor heel Nederland met de juiste balans op het bord. Chef Tamara de Borst heeft de gave om in alle eenvoud groenten en fruit met smaak op elk bord te toveren. Tevens is Groenland een conceptueel sterk familierestaurant. Heel het gezin is er welkom, ook de kleinsten. Vergeten groenten uit lokale, duurzame en biologische komaf krijgen hun plaats in de keuken van Groenland. De regelmatige activiteiten voor kinderen geven aan dat het vanuit overtuiging is dat zij na vier jaar voor het eerst winnaar zijn van de award 'Meest kindvriendelijke Groenterestaurant 2014' in de Benelux. Meer van zulke restaurants graag.'

Groene Gault&Millau 2014
De vier genomineerde restaurants zullen opgenomen worden in de nieuwe 'De Groene Gault&Millau 2014' die uitkomt in mei 2014. 'Het Beste Benelux Groenterestaurant' is een onderdeel van de totale campagne 'Denk Groenten! Denk Fruit!' waar ook 'De Week van groenten en fruit' en 'De Groene Gault&Millau' deel van uitmaken.