Geen genetisch gemanipuleerd wondermenu, maar Food for Thought! &Samhoud foodlab bleek een hoax.

Onderstaand bericht verscheen woensdag op onze website. Moshik Roth en Salem Samhoud zouden donderdagavond een bijzonder nieuw restaurant openen: &Samhoud foodlab, een DNA-restaurant. Gepatenteerd DNA om lichaamseigen processen te optimaliseren. Een vaag verhaal, dat ons toch wel fascineerde. Maar we zijn er volledig ingetrapt. Het bleek namelijk een grote hoax.

Verschillende partijen, waaronder het Netherlands Genomics Initiative (NGI) en chef Moshik Roth en zakenpartner Salem Samhoud willen met de actie aandacht vragen voor eten en voedselinnovatie: 'Het is een feit dat er op termijn niet genoeg voedsel is om iedereen te eten te geven, als we voedselinnovatie -uit angst voor het onbekende- laten voor wat het is. Vandaar dat &samhoud foodlab Food for Thought serveert: er moet nu en later voldoende voedsel zijn dat veilig, gezond en toegankelijk is. Voedsel dat op een duurzame manier wordt verbouwd.'


Bericht woensdag 30-10:

&Samhoud foodlab

‘Er lijkt angst en paniek te zijn rondom koken met DNA, maar wat wij doen is niet gevaarlijk’, zeggen tweesterrenchef Moshik Roth en zakenparner Salem Samhoud. Donderdag 31 oktober opent 's werelds eerste DNA-restaurant &Samhoud foodlab in Amsterdam. Een restaurant waar gepatenteerde DNA bereidingstechnieken worden toegepast op eten. Dit om lichaamseigen processen te optimaliseren. Het restaurant zorgt voor een 'culinaire revolutie', zoals de twee initiatiefnemers het noemen.

Genboosters
Alle gerechten van &Samhoud foodlab bevatten één genbooster. Er zijn drie totaal verschillende genboosters gecreëerd, die bepaalde lichaamseigen processen optimaliseren:
- NeuroBooster: voor een optimaal concentratie- en retentievermogen
- RejuvinationBooster: voor vertraging van het verouderingsproces
- EnergyBooster: voor een hoger energieniveau
Over hoe de genboosters exact tot stand komen laat het duo weinig los. Wel weten we dat de genboosters worden gerealiseerd door het Centre For Enhanced Food (CFEF) in Wageningen met behulp van DNA interference (DNAi). Deze techniek gebruiken ze in ziekenhuizen al meer dan tien jaar bij onder andere virus- en kankertherapie en nu dus ook in de gastronomie.

Restaurant
Het duo wil graag een toegankelijk en laagdrempelig restaurant, dit is ook terug te zien in de prijzen. Je kunt er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor een shake of een driegangenmenu. Voor een shake betaal je maar €5 en voor een driegangenmenu €35. De locatie van het restaurant is nog steeds geheim.