De digitale sommelier helpt bij de juiste wijn-spijs combinatie, maar is ook interessant voor de ondernemer.

Het maken van een mooi gerecht is voor een chef appeltje-eitje. Maar er komt nog een essentieel onderdeel bij kijken dat bijdraagt aan de complete smaaksensatie: de wijn. Het uitzoeken van een goed smakende wijn bij een mooi gerecht, kan lastig zijn. WineStein, de digitale sommelier zal je hier een handje bij helpen. Deze applicatie geeft aan welke wijn het beste bij een gerecht past, met hierbij de benodigde informatie zoals het karakter van de wijn, serveer temperatuur en in welk glas het geserveerd moet worden.

Toepassing
Winestein matcht de eigenschappen van een gerecht met de eigenschappen van een wijn. Het is mogelijk om aan de hand van een bepaald gerecht een bijpassende wijn te zoeken in de app, maar het is ook mogelijk om met een bepaalde wijn een gerecht te creëren. Er kan gekozen worden uit een grote database met wijnen, maar het is ook mogelijk om je assortiment wijnen te laten opnemen in de app. Dit geldt ook voor de gerechten, restaurants kunnen hun eigen menukaart laten implementeren in de applicatie.