#PeulenParade promoot bonen, kikkererwten en andere peulvruchten die een prima alternatief bieden voor de basis van de dagelijkse maaltijd.

Om zoveel mogelijk aandacht voor de peulvrucht in al haar verschijningsvormen te creëren organiseert Peulen Parade, een samenwerking tussen actie-organisatie Urgenda en Bruine Bonenbende, allerlei leuke acties samen met haar partners. De aftrap is op 2 september en men sluit af op de dag van de duurzaamheid, 10 oktober. Zo rijden ze bijvoorbeeld rond met een foodtruck, organiseren ze workshops en staan ze op Gastvrij Rotterdam.

De Rijksoverheid, cateraars Sodexo, Eurest en Albron, het voedingscentrum, culinair journalisten en andere partijen helpen al mee om de peulvrucht terug op de kaart te zetten. Daarnaast kan iedereen meehelpen, zo vertelt Peulen Parade. Hoe? Bijvoorbeeld door een foto, recept of ander leuk idee - gerelateerd aan de peulvrucht - te delen met de organisatie en de buitenwereld.  De leukste inzendingen maken kans op een moestuin-pakket of een kookboek.

Benieuwd wat de Peulen Parade nog meer doet? Bekijk hier het programma.