Like, share en winacties. Effectief of irritant? Frisdrankbedrijf San Pellegrino pakt het in ieder geval anders aan.

Het Italiaanse frisdrankbedrijf San Pellegrino maakt via een applicatie op Facebook gebruikers drie minuten de baas over een bestuurbare robot in Taormina, Sicilië. Waarom? De ‘Three minutes in Italy’ campagne is bedoeld als ludieke afwisseling op de talloze fantasieloze ‘Like, share and win’ acties. Het doel blijft hetzelfde; meer naamsbekendheid genereren.

In samenwerking met PR bureau Ogilvy NY en innovatie studio Deeplocal biedt SanPellegrino haar fans, van 7 t/m 17 augustus, de kans een mini-vakantie door Italië te winnen. Het 'enige' dat je hoeft te doen is de Facebook-pagina te liken en te wachten op jouw beurt in de rij.

Eenmaal aan de beurt, verschijnt jouw profielfoto op de robot en kun je niet alleen genieten van de omgeving, maar kun je - dankzij de aanwezige audio- en videoapparatuur in de robot - communiceren met iedereen die tijdens jouw 'Three minutes in Italy' in beeld staat. Uit de weg!