In oktober opent &Samhoud Foodlab, waar natuurlijk DNA verwerkt zal worden in gerechten. Wat...?

De ondernemer Salem Samhoud en de sterrenchef Moshik Roth openden in september het restaurant &Samhoud Places in Amsterdam. Al snel bleek de formule een succes en kreeg het restaurant twee sterren van Michelin. Voor Samhoud & Roth reden om na te denken over de volgende uitdaging.

DNA

Samen met het Centre for Enhanced Food uit Wageningen werkte het duo in het geheim aan een wereldwijde primeur: een concept met gepatenteerde DNA bereidingstechnieken. Deze techniek zou de lichaamseigen processen moeten gaan optimaliseren.

Wat? Hoe werkt dat precies? Woordvoerder Ella Ruigrok doet er vooralsnog erg geheimzinnig over, in ieder geval tot de opening van het Foodlab. 'Het zijn een soort genboosters', was het enige dat ze kon loslaten. Door toevoeging van deze 'boosters' zou je je bijvoorbeeld energieker kunnen gaan voelen. Juist ja, wij wachten het af...

Opening

&Samhoud Foodlab zal het eerste restaurant ter wereld zijn dat natuurlijk DNA verwerkt in de gerechten. Het concept opent  in oktober haar deuren op een nog bekend te maken locatie in Amsterdam.