Nu ook in Zwolle: de Cronut! Een kruising tussen een croissant en een donut, ze staan er in NYC uren voor in de rij.

De Cronut is een enorme hype in New York, waar de Franse bakker Dominique Ansel de lekkernij bedacht omdat hij de klassieke donut eens wat flair wilde geven. Erg gezond is het niet. De Cronut bestaat namelijk uit verschillende lagen croissantdeeg, zit vol room en wordt gefrituurd. Als kers op de taart wordt de Cronut ook nog eens versierd met een laag glazuur. Maar de mensen staan ervoor in de rij.

Nu ook in Zwolle

'Ik kreeg ineens de vraag op Twitter of we de Cronut ook verkochten’, zegt banketbakker Max van Dijke van bakkerij van Orsouw in Zwolle. Hij ging niet bij de pakken neerzitten en ging direct aan de slag met de Cronut. Zo gezegd, zo gedaan en sinds 17 juli kun je bij de bakkerij in Zwolle terecht voor de ontzettend populaire lekkernij uit New York.

Zal deze hype overwaaien naar Nederland of blijft de cronut toch typisch een Amerikaanse lekkernij?