Gewoon goed eten in een waanzinnige ambiance voor ieders budget.

Dat het tijd is voor verandering beseft ook sterrenchef Mario Ridder. Naast zijn restaurant Zwetheul opent hij een tweede restaurant in Rotterdam met een totaal ander concept; geen haute cuisine, maar gewoon een moderne brasserie in New Yorkse stijl. Een combinatie van typische steaks met de gezelligheid van een Parijse bistro, dat wordt de insteek van restaurant MeetMeat by Mario. 

Weg met de amuses

Niet alleen Mario Ridder probeert het eens op een geheel andere wijze. Onlangs opende ook Ron Blaauw zijn nieuwe concept Ron Gastrobar, waar hij een totaal andere beleving wil geven aan eten. Weg met de vele amuses en 6-gangendiners. Gewoon eten op topniveau in een waanzinnige ambiance voor ieders budget, dat is waar gasten behoefte aan hebben volgens hem.

Ook Hans van Wolde, sterrenchef van Beluga, gooit het roer om, ‘Vanaf september wordt een nieuwe formule geïntroduceerd die losser en toegankelijker is, zonder in te leveren op kwaliteit.’ Volgens hem heeft de gast minder te besteden, maar wil toch kwalitatief goed blijven eten. Daarom verandert hij juist nu het restaurant en zal hij zich gaan richten op eenvoud en pure smaken.

Geen 3-gangen menu's van meer dan €100, maar gewoon toegankelijk en lekker, is dat het nieuwe nu?