'La surconsommation' geeft een prachtig beeld van megastallen, varkensflats en plofkipboerderijen.

Er zijn televisieprogramma’s die je als food-liefhebber niet wilt missen. De Keuringsdienst van Waarde bijvoorbeeld of De Wilde Keuken met de prettig nuchtere Wouter Klootwijk. Altijd leerzaam en meestal gewoon leuk om naar te kijken.

Er zijn ook films of programma’s die minder leuk zijn, maar die je toch moet zien. Bijvoorbeeld de documentaire Food, Inc., waarin Robert Kenner een inkijkje geeft in de voedselindustrie. De film laat zien wat we eten, waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd is. En de waarheid leverde schokkende beelden op.

La surconsommation

Deze korte film kun je plaatsen in dezelfde categorie als Food, Inc.. De enorme vleesfabrieken, de plofkipboerderijen, megastallen en fastfood, dat is wat in de film 'La surconsommation' (de overconsumptie in het Frans) onder de loep genomen wordt. De makers brengen de waanzin van massaproductie en overconsumptie nog maar eens in beeld. En dat hebben ze prachtig gedaan.