Een goed glas wijn is nog steeds geen bier.

Blond bier, bruin bier, onder gistend, boven gistend, hoog in alcohol, laag in alcohol, bij de tweede editie van de Week van het Nederlandse bier vloeien ze rijkelijk. Bovendien stellen zo’n zeventig brouwerijen hun deuren open voor het publiek. 

Het doel van deze week is ons land kennis te laten maken met het Nederlandse bier en de verschillende smaken en stijlen. Met een buurland met geweldig karakteristieke bieren kunnen wij natuurlijk niet achter blijven. 
 
Het bierproeffestival is van start gegaan in Den Haag en tot 2 juni zijn er verschillende activiteiten zoals brouwwedstrijden, de alom bekende blindproeverijen, regionale bierfestivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Kortom, een fantastische week voor de bierliefhebber!
 
Een overzicht van alle activiteiten kun je vinden op de site van de Week van het Nederlandse bier.