Dag oranje tompouce, hallo kroket! We hebben een nieuwe oranje snack! Hoezee, hoezee, hoezee!

Bijna 3000 mensen brachten hun stem uit, bij sommigen liep het water in de mond: "Waar kan ik de WillemPie bestellen?" zeiden ze. Anderen riepen: "De Crownie moet gekroond worden!" En Beatrix - zou het de echte zijn? - schreef op de site: “Tijd voor iets zouts na al dat zoet, en onze Willem is ook een beetje een kroketkoning!"

En daar kreeg ze helemaal gelijk in, want de winnaar is: Het Willimpie, de oranje kroket met Argentijns Steakragout  met daarbij een Hollandaisesaus. We feliciteren Nick Twaalfhoven, de bedenker van Het Willimpie. Nick duikt nu de keuken in om kroketten te draaien, binnenkort gaan we met Nick naar De Eikenhorst om het aanstaande koningspaar de kroket te laten keuren. To be continued...

Update 12 april 2013:

Zoals jullie vast al gelezen hadden op de social media: snackfabrikant Van Oers gaat de kroket Het Willimpie in productie nemen! We kunnen niet wachten totdat er geproefd kan worden.

Het Willimpie, een oranje kroket met Argentijns Steakragout is bedacht door de Arnhemse fooddesigner Nick Twaalfhoven. ‘Waar ik de koningin associeer met high tea en cupcakes, associeer ik onze koning toch meer met pils’, zegt Nick. ‘Altijd aanwezig wanneer er een nationaal feest is. Bij het WK of de Olympische spelen, hij is erbij, met een goudkleurig biertje in de handen. En wat past er nou heerlijk bij al die biertjes? Juist, een lekker kroketje.’ 
 
Nick en Van Oers zijn nu samen bezig met het ontwikkelen van de receptuur. We houden je op de hoogte!
 
Update 24 april 2013:

Food Inspiration was gisteren op 3FM bij de Coen en Sander Show om te vertellen over Het Willimpie. Ze wilden weten hoe de verkiezing van de Oranje Snack verlopen was, wie de verliezers waren en natuurlijk ook wie de winnaar was: de oranje kroket met Argentijns Steakragout!

Sander en Domien (Coen is op vakantie) kregen in ieder geval zin om het Willimpie te proeven.

Luister hier het fragment terug!

Update 26 april 2013:

Vandaag is de Willimpie dan echt klaar. Nick Twaalfhoven heeft vandaag de nieuwe oranjesnack geproefd bij snackfabrikant Van Oers.

Wil je alles volgen rondom het Willimpie? Volg dan Food Inspiration op Twitter of via de hashtag #Willimpie