Nieuw platform helpt het optimaliseren van je #menukaart

Welke gerechten zijn hardlopers en welke zijn menumissers? Wat wilt de consument eigenlijk eten en hangt dit af van het jaargetijde en/of het moment op de dag? Dit zijn belangrijke vragen die van invloed kunnen zijn op de menukaart van een restaurant. Wij kwamen een nieuw platform tegen dat zich bezighoudt met zulke vragen.

Food Genius is een nieuw platform dat de consument de mogelijkheid biedt om per ingrediënt je gerecht samen te stellen. Het platform verzamelt deze data en geeft de favoriete combinaties en wensen van de consument weer. Volgens Food Genius zouden restaurants baat hebben bij interactie met dit platform. Door de informatie, over trending gerechten en favoriete productcombinaties,  te gebruiken, zouden de restaurants actief kunnen inspelen op de actuele vraag naar bepaalde gerechten.

Food Genius meent een unieke win-winsituatie te kunnen creëren voor zowel de consument als het restaurant. Is dit de toekomst voor de horeca om de gast beter te bedienen?  En misschien belangrijker nog; zou deze data nuttig kunnen zijn meerdere partijen behalve de restaurants? 

Bekijk het onderstaand filmpje voor meer informatie of surf naar de site van Food Genius.