Diner van de Toekomst: de natuur bepaalt

In december 2012 vond op initiatief van Albert Kooy het Diner van de Toekomst plaats bij de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Kooy is voorvechter van de Nieuwe Nederlandse Keuken, een keuken die zich volgens Albert moet richten op lekkere Hollandse smaken met een futuristische twist. Op zijn Diner van de Toekomst werd gans, rivierkreeft en kwal gegeten. Respectievelijk op Schiphol, in de visserij en door badgasten worden deze dieren als plaag gezien, maar Kooy ziet ze liever als voedsel. Kooy stelt: ‘Wat er op tafel komt, is eigenlijk niet aan de chef of consument, het wordt bepaald door wat de natuur, het weer en het seizoen ons bieden. Als kok heb je de verantwoordelijkheid om de natuur te behouden.’

Lees hier meer over in het Food Inspiration Magazine editie 64: Cool Catering.