Lekker kopje olifantenpoep, dat is in Thailand nu zeer exclusief. #fitrends

Speciaal voor alle koffieliefhebbers is er een Thailand een nieuwe trend gespot: koffie gemaakt van olifantenkeutels. Goedkoop is het niet, want je betaalt 50 dollar per kopje. De koffie bestaat uit Arabica-koffiebonen die door olifanten worden verteerd en een dag later uit hun mest worden gehaald. De koffie draagt de naam 'Black Ivory' en heeft een aardse en fruitige smaak.

Waarom olifanten? Als een olifant koffiebonen verteert, breekt zijn maagzuur de proteinen af die voor de bitterheid van de koffie zorgen. De koffie wordt zo dus heerlijk zacht. Er moet minstens 33 kilogram koffiebonen verteerd worden om een kilogram Black Ivory te produceren. De methode is overigens niet schadelijk voor de olifanten.

Op dit moment is de koffie alleen beschikbaar in enkele luxehotels in het noorden van Thailand, op de Malediven en in Abu Dhabi. Waar zouden we in Nederland koffie van kunnen maken?