Inchecken via de iPad: rustgevende innovatie of onpersoonlijke nieuwigheid?

Bij binnenkomst in het hotel geen glimlachende receptionist, maar een iPadscherm. Het kan met Reception Messenger, een iPad-applicatie die receptietaken overneemt. Gasten kunnen op het scherm de reden van hun bezoek en gegevens invoeren, laten weten dat ze zijn gearriveerd en op die manier inchecken. Personeel wordt via mobiele telefoons geattendeerd op eventuele verdere verzoeken, zodat zij zich met andere zaken kunnen bezighouden. Ook kan een medewerker via de iPad aan de gast laten weten wat zij kunnen doen.

Deze video over Reception Messenger laat zien hoe het systeem werkt.

Reception Messenger™ - iPad receptionist from Andrew Kimmell on Vimeo.

 

Wat denken jullie: rustgevende innovatie of onpersoonlijke nieuwigheid?