Gaat de banaan de aardappel vervangen?

De banaan wordt een steeds belangrijkere bron van voeding. Dit komt door de klimaatverandering. Uit onderzoek van de BBC blijkt dat de banaan de aardappel zou kunnen vervangen in de toekomst. Wetenschappers hebben onderzocht wat de klimaatverandering voor invloed heeft op 22 van de belangrijkste landbouwgrondstoffen ter wereld. Er wordt verwacht dat maïs, rijst en tarwe zullen afnemen in de ontwikkelingslanden. De aardappel kan ook lijden onder de klimaatveranderingen, waardoor er meer ruimte is voor het kweken van bananen.

Bruce Campbell van de Climate Change, Argiculture and Food Security research group vertelt dat een verandering in eetgewoontes al eerder heeft plaatsgevonden: "Twee decennia geleden at bijna niemand rijst in bepaalde delen van Afrika, nu eet iedereen het.
En dat kwam omdat het makkelijker te verkrijgen en te bereiden was. Dat soort veranderingen zullen in de toekomst ook weer voorkomen."

Ken jij al productinnovaties van banaan? We horen ze graag.