The eatery is een app die je eetgewoontes bijhoudt.

The Eatery is een iPhoneapp die je gaat helpen gezond te eten. Bij The Eatery gaat het niet om calorieën tellen of opschrijven welke voedingsstoffen er in je maaltijd zitten, maar om bewustwording. Het gebruik is simpel: vóór het eten maak je een foto van je bord en geef je een cijfer aan je maaltijd. Op de foto is bijvoorbeeld een hamburger te zien, met het cijfer 8 en een onderschrift: ‘Mmmmm.’ Terwijl jij van je eten geniet, kunnen andere Eatery-gebruikers jouw maaltijd beoordelen. Ze geven een thumbs-up of een thumbs-down en kunnen comments achterlaten.

Op die manier word je je bewust van wat je eet, waar je eet en wanneer je eet en leer je jouw vaste gewoonten kennen, waarvan je misschien niets wist. Je app-vrienden houden je een spiegel voor en motiveren je om je aan gemaakte beloftes te houden. Bovendien houdt de app ook bij waar en wanneer je eet, en geeft deze je tips voor gezondere tijdstippen (niet na 14.00 lunchen) en gezondere plekken (de burgerbar of de sandwichzaak?).

Bekijk het filmpje over the eatery
 

foodtrends horecatrends trendreport food trends trendreportfood