Onderwaterbar Subsix niet s'werelds eerste maar wel bijzonder

Het exclusieve Niyama resort op de Malediven haalde vorige week de internet headlines met 'Subsix' en haar claim op de allereerste onderwaterbar ter wereld. Op zes meter diepte én 500 meter uit de kust kunnen maximaal veertig gasten genieten van een spectaculair 'uitzicht' tijdens het nuttigen van een goedgeprijsde cocktail.

We hebben deze claim natuurlijk even voor jullie nagezocht, en wat blijkt? Subsix is niet helemaal uniek in haar soort. In 2009 opende er al eerder een onderwaterbar in Egypte. En ook op de Malediven is sinds 2005 een gelijksoortig concept te vinden bij onderwaterrestaurant Ithaa van Conrad, wat ook nog eens één maand per jaar wordt omgebouwd tot hotelkamer.

Desalniettemin blijft het spectaculaire ontwerp van Subsix het vermelden waard en hebben we toch een écht unieke feature gevonden: de grand opening van aanstaande vrijdag hanteert een 'No boat, no entry' policy.