Bedrijven stellen hun innovatiefaciliteiten steeds vaker open voor kleine ondernemers

Productinnovatie toegankelijker

Er zijn steeds meer bedrijven die productinnovatie toegankelijker maken voor de kleine, onafhankelijke ondernemers. Zo ook TOP BV in Wageningen.

Vaak zijn de benodigde investeringen om een nieuwe productielijn te openen of een nieuwe procestechniek aan te schaffen erg hoog, vooral voor kleine producenten. In het FoodLab stelt TOP precies deze dure faciliteiten beschikbaar, en wordt het financiële risico voor ondernemers aanzienlijk verlicht. Het lab staat open voor alle klanten van TOP, zowel starters als multinationals in de voedingsindustrie. Het is goed om te zien dat deze ondernemers elkaar willen helpen. 

Op de Food Inspiration Days gaven wij in samenwerking met Food Incubator Kitchen Republic een podium aan kleine ondernemers. Kitchen Republic is een Food Business Incubator die een voedingsbodem biedt waar lokale foodproducenten, food-startups en kwaliteitscateraars hun bedrijf op een laagdrempelige manier kunnen laten groeien.