De foodreis van @lukasvlaar en @SusanKoenders start in de keukens van Beijing en eindigt in die van Shanghai.

De taal van eten

'Alle clichés over eten zijn waar. Eten brengt ons in contact met de lokale bevolking. Eten verbindt. Eten vertelt het verhaal over een land of een regio. Eten is een taal die geen woorden nodig heeft. Eten kan je in je hart raken. Onze liefde voor een land gaat vaak letterlijk door de maag.'

Jonge ogen op reis

'Onze reisbestemming van dit jaar, China, laat zich niet zo makkelijk doorgronden en al helemaal niet in drieënhalve week. We hebben ervoor gekozen om een aantal uithoeken te bezoeken, die zeer verschillend zijn qua cultuur, geloof, bezienswaardigheden, klimaat én eten.'

- Gerecht chengdu -

Yin & Yang

'Er bestaan tussen de regio’s grote verschillen in het food-aanbod, maar in alle keukens wordt uitgegaan van het principe van yin en yang. Om een goede gezondheid en harmonie te bereiken is balans voor de Chinezen erg belangrijk.'

- Gerecht noodles -

'Sommige ingrediënten zijn yin en andere zijn yang. In het noorden compenseren de pittige gerechten het koelere klimaat, terwijl in het zuiden de milde gerechten de hitte compenseren.'

Lees het hele reisverhaal van Lukas & Susan over hun foodreis!