Zes regio’s, dertig chefs, geheime ingrediënten en één uitdaging: dat is het recept voor de Greenboxchallenge die op dit moment loopt in verschillende HANOS groothandels.

Unieke receptenchallenge

De Greenboxchallenge is een unieke, creatieve receptenchallenge die draait om inspiratie. De deelnemende chefs dagen elkaar uit om te werken met bijzondere, verse ingrediënten met een duurzaam karakter. Deze ingrediënten worden verwerkt in een gerecht waarin de kookstijl en filosofie van de chef duidelijk naar voren komen. Hierbij moet de no-waste gedachte in acht worden genomen: in het recept wordt zoveel mogelijk van het hoofdingrediënt verwerkt, óf de chef geeft tips aan zijn collega’s over zijn manier van restverwerking van het product.

Winnen door te inspireren

Elke week doet de Greenboxchallenge een andere regio aan, waar chefs met een ander hoofdingrediënt werken. Dit ingrediënt wordt gekozen door hun voorgangers die de Challenge de week ervoor hebben gedaan. Er zal dan ook geen winnaar gekozen worden: chefs winnen door inspiratie en kennis van elkaar op te doen.

Geslaagde kick-off

Op dinsdag 13 september was de eerste Challenge in Studio Senses Zwolle. En op 20, 28 september en 4 oktober gingen verschillende chefs in HANOS Eindhoven, Amsterdam en HGC-HANOS Antwerpen de uitdaging aan. Het resultaat: mooie recepten, prachtige verhalen en heel veel inspiratie!

Kijk voor de recepten en de challenges op www.foodxperience.com.

Op 11 en 18 oktober gaan de chefs in Studio Senses Delft en HANOS Apeldoorn de uitdaging aan. Bent u benieuwd met welk ingrediënt zij zullen werken? Houd dan onze socialmediakanalen in de gaten!