#Foodshare is een initiatief van koffieketen Starbucks en wil voor 100% voedseldonatie zorgen!

Starbucks laat zich vaker van zijn maatschappijbewuste kant zien. Topman Howard Schultz sprak zich eerder al uit tegen wapenbezit. In 2016 is armoede een speerpunt van de koffieketen.

No waste

Begin dit jaar prolongeerde het bedrijf onder de naam FoodShare een samenwerking met Food Donation Connection. Met dit programma wil de koffiegigant een bijdrage leveren aan armoedebestrijding in de VS. 

Dankzij FoodShare worden overgebleven etenswaren direct gedoneerd aan voedselbanken in het hele land. In dit eerste jaar schat het bedrijf de donatie al op zo’n 5 miljoen maaltijden. Het streven is om dit project in ieder geval vijf jaar voort te zetten en 100% van de overgebleven voorraad te doneren. Niets mag meer worden weggegooid. 

De doelstelling in om in 2021 ongeveer 50 miljoen maaltijden gedoneerd te hebben.

Meer inspirerende big food concepten?