Idyllische eetbare tuinen worden werkelijkheid in @Babylonstoren, Zuid-Afrika. Bekijk de video.


Naast een tuin van ruim vier hectare heeft Babylonstoren een luxe hotel, spa, bakkerij, slagerij en twee restaurants waar ze koken met ruim driehonderd soorten groente en fruit uit eigen tuin. Dit is farm-to-table in één van de best bewaard gebleven boerenerven van de oude kaapkoloniën. Karen Roos - oprichtster van dit idyllische oord - hoopt dat de tuin en omgeving mensen weer helpt te 'aarden' en ze leert hen waar voedsel werkelijk vandaan komt. Karen liet zich tijdens de totstandbrenging van dit project inspireren door Zuid-Afrikaanse moestuinen uit de tijd van de VOC.

Slakkenjagers


Niet alleen de medewerkers van Babylonstoren, maar ook de gasten mogen in hartenlust groenten, fruit en kruiden plukken om het vervolgens zelf in de keuken van het gastenverblijf te bereiden. Naast de overweldigende omgeving en plukkende gasten, vind je er ook hordes eenden die in grote getalen de velden afstruinen naar slakken.

Bekijk de video:
 

 

Vorig jaar maakten Lukas Vlaar en Susan Koenders voor Food Inspiration drie videoproducties in Zuid-Afrika: een video over het foodconcept Babylonstoren, een interview met chef Margot Janse en een reportage over Safepane lodge & safaris. We hebben de producties ingezonden voor de South African Tourism Media Awards én gewonnen!

Wij hebben een aantal concepten voor je geselecteerd die we onlangs hebben bezocht in de meest smakelijke steden van de wereld. Laat je inspireren door deze bijzondere food- en hospitalitybedrijven.