Vertellen over de herkomst van je ingrediënten kan je zaak een enorme boost geven. Lees hier waarom!

Enkele jaren geleden was een steak gewoon een steak. Vandaag zijn we veel meer betrokken bij de herkomst van ons eten. Gasten willen weten om welk ras het gaat en vooral wie de kweker is of van welke boer de groenten afkomstig zijn. Communiceren over de herkomst van de ingrediënten is niet alleen een recht van de consument, het brengt een economisch voordeel, die je zaak een enorme boost kan geven. Dit zijn ze:

Margewinst

Je krijgt automatisch een andere waarde in de ogen van de potentiële gasten. Niet alleen spreek je zo gezondheids- bewuste consumenten aan, het trekt ook mensen aan die het gevoel krijgen exclusieve gerechten te eten met de meest verse en lokale ingrediënten, vanwege de hippe connotatie die momenteel wordt geassocieerd met deze beweging. Dit alles zal de omzet en marge verhogen.

Free marketing

Evenals het verwerven van nieuwe gasten, versterk je ook je relaties met lokale producenten en ambachten. Deze relaties bevorderen je marketing en helpen je om het woord over je restaurant te spreiden. Dat is gratis publiciteit door middel van wegen die anders niet aangewend worden.

Het maakt je merk sterker

Naast de groei voor je onderneming, help je de economie en het algemeen welzijn van de gemeenschap. Lage foodprint, betere toegang tot vers en voedzaam voedsel voor de lokale klanten, grotere participatie van het publiek in voeding en landbouw, en tot slot het behoud van de lokale business. Je onderneming en/of merk krijgt hierdoor een holistische invulling, wat in deze tijden heel populair is.

Groei en maximaliseren van winst is anno 2015 niet meer het adagium. Persoonlijk geluk telt zwaarder. We duiken in de wereld van de kleine foodondernemer. Meer weten over dit onderwerp?