De 10 jaar die @BijRobert nam om zich verder te ontwikkelen heeft zich uitbetaald. Bekijk hier de video!

Meester Patissier en -Boulanger Robèrt van Beckhoven is neergestreken in de eens grootste lederfabriek van Europa, ervaar hier het bakkersvak zoals dat duizend jaar geleden is bedacht. In zijn nieuwe complex combineert hij het traditionele ambacht, zoals hij dat als kleine jongen van zijn vader leerde. Met de technieken van nu.

Brood, banket en chocolade 

Een glazen wand van 45 meter lang is het enige dat de bezoeker van Bij Robèrt scheidt van de ambachtslieden die iedere dag in de weer zijn om de winkel te vullen met het meest heerlijke brood, banket en chocolade. De gang leidt je langs de broodbakkerij, banketbakkerij en chocolaterie. En wie de oude trap naar boven neemt, komt uit in een grote productiekeuken en workshopruimte die plaats biedt aan tien tot veertig personen.

Leerfabriek KVL

Toen zich een locatie in de oude fabrieken van Koninklijke Verenigde Leder in Oisterwijk voordeed, twijfelde de Meester Patissier en -Boulanger geen moment. Het terrein van de KVL - dat in hoogtijdagen werk bood aan zo’n 1.200 mensen - vond in 2013 haar herbestemming als ambachtsplaats voor creativiteit. Ook een klei- en keramiekbedrijf, koffiebrander, leerlokaal en dansschool hebben hun intrek genomen, maar de eerste ontmoeting die gast van met de Leerfabriek KVL heeft, is Bij Robèrt. Daar waar je je vroeger als bezoeker moest melden, bevindt zich nu het atelier van Robèrt. Als ware vervuller van de oude portiersfunctie.

Bekijk hier de video:

Meesterlijk Brood bij Robèrt from Food Inspiration on Vimeo.

Een ommekeer is merkbaar, we zijn op weg naar een nieuw bewustzijn.
Meer hierover weten?