Wat is de kracht achter voedselkeuzes? Het brein of de maag? Lees het in onze internationale editie. Thema: food & psychology.

Acht keer per jaar maken we in samenwerking met Google Innovation Lab for Food Experiences, een Engelstalige editie van Food Inspiration Magazine. In de laatste uitgave duiken we in de wereld van food & psychology. 

Controle over keuzes

Mensen maken iedere dag ongeveer 200 beslissingen over hun eten, zowel bewust als onbewust. Wanneer mensen gestrest zijn, slaat dat terug op de voedselkeuzes die ze maken door eerder voor ongezonde opties te kiezen. We stoppen veel minder energie in kiezen wat we gaan eten in vergelijking tot bijvoorbeeld de keuze om een auto te kopen. 

 

Feeding the brain

Je zou misschien ook denken dat je maag in controle is als het op voedselkeuzes aankomt, maar niets is minder waar. Ons brein is de kracht achter ons dieet. Zo kunnen we onze hersenen bijvoorbeeld sneller laten denken dat we vol zijn als we de diameter van een bord kleiner maken. 

 


In deze editie:

  • How we choose, het brein als businessmodel
  • The case of Google's Conscious Café
  • Experience 3.0: the guest journey en peak-end-rule
  • How to wow 
 

Foto: Rahi Rezvani