Documentairemaakster @MarijnFrank vraagt zich af of we massaal verslaafd zijn aan vlees

De huidige discussie over wel of juist geen vlees eten blijft. Marijn Frank (bekend van De Keuringsdienst van Waarde) speelt op deze discussie in door de vraag te stellen of we massaal verslaafd zijn aan vlees in de documentaire Vleesverlangen. Dit doet ze in samenwerking met scenarioschrijver en coregisseur Suzanne Raes.

Uit eigen ervaring weet Frank hoe moeilijk het is om te kiezen tussen haar craving for meat en een levensstijl die gezond en duurzaam is. De documentairemaakster gaat op onderzoek uit om te ondervinden of ze verslaafd is aan vlees, hoe ze daarvan af kan komen en of ze van haar verslaving af zou moeten komen. Dit doet ze door schokkende en grappige argumenten te vinden om tot een goede keuze te komen. Frank spreekt met onder andere een slager, een professor in verslavingskunde, een chef-kok met een voorliefde voor vlees en een therapeute. Zal het de presentatrice lukken om van haar verslaving af te komen of legt ze zich neer bij haar lot als vleeseter?

Vleesverlangen is vanaf 14 mei 2015 te zien zijn in filmtheaters.