Eens per jaar veranderd Tobacco Dock in Londen in een bedevaartsoort voor carnivoren. @Meatopia

Eens per jaar veranderd Tobacco Dock in Londen in een bedevaartsoort voor carnivoren. Tientallen internationale chefs, rokende grills en smokers waar vlees met verhaal op wordt bereid, swingende bands, internationale slagers en lokaal gebrouwen bier zijn de hoofdingrediënten van het jaarlijkse vleesfestival Meatopia .

Lokaal en diervriendelijk vlees

Een vleesfestival in een tijd waarin vleesschandalen zich opstapelen en de focus meer en meer op groenten wordt gelegd? Bedenker en oprichter Josh Ozersky is zich hiervan bewust en heeft een Manifesto als uitgangspunt geschreven voor Meatopia. Hierin staat dat alleen lokaal en diervriendelijk vlees van duurzame herkomst op hout of houtskool gestookt vuur bereidt mag worden.

Nose-to-tail

De focus op nose-to-tail gerechten is er op gericht bezoekers er van te doordringen dat een dier meer biedt dan steak en filet. Vleesliefhebbers bekeren tot vegetarisme is een onmogelijke taak, ze motiveren om duurzamer vlees van kop tot staart te eten een stuk eenvoudiger aldus Ozersky. Meatopia wordt ook in New York gehouden.

Benieuwd naar andere Boutique Butchers over de hele wereld? In de nieuwe Het wordt een rot jaar-editie lichten we zeven innovatieve concepten uit die de authentieke slager weer op een podium plaatsen. Meat you there!