Een artikel gemist? Elk weekend laten we de best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

1. Blog: Eten is leven, dus waarom leven verspillen?

Soms kijk ik televisie en ga ik plots gedachteloos zappen. Ik denk dat ik daar niet de enige in ben. Bij mij betekent dit wel dat ik altijd eindig bij een kookprogramma. Vaak is dat een kookprogramma op de BBC. Zo zapte ik eens naar het prachtige kookprogramma 'Chinese Food Made Easy' door Ching-He Huang. Hierin werd een oude Chinese man aan het woord gelaten. Hij was zeer verbaasd dat wij in het westen voedsel verspillen. Eten is leven en dat verspil je toch niet? Lees de hele blog hier.

2. Quantified self

Wie slimmer, fitter en gezonder wil worden gaat niet naar een diëtist of sportschool, maar neemt een kijkje in de App Store. Je vindt er apps om je voedingspatroon bij te houden, sleeptrackers om je nachtrust te meten en apps die zich ontpoppen als personal trainer en diagnosticerend arts. Lees hier meer over quantified self apps. 

3. Community of carnivores

Hoe stoerder, hoe beter. Bbq is trending. In de komende jaren gaan we de meest ruige bbq vormen op het vuur zien. Zo ook Caveman style, bij deze manier van koken worden vlees, vis of groenten direct op hete kolen kort gegaard. Lees hier meer over rough meat.

4. Flex dining on the go

De moderne consument is buiten de deur zowel zakelijk als privé op zoek naar snel, gezond en makkelijk eten. Ultra convenience is het sleutelwoord. Fast casual concepten met een goed en gezond aanbod hebben de toekomst. Lees hier meer over flex dining on the go.