Zuiverende en helende voeding, goed voor lichaam en geest #purifyme #trendreport2015

Van gezond en energizing, naar purifying en healing. De volgende stap in de healthtrend is dat eten niet alleen wordt gezien als medicijn maar ook als zuiverend en helend. Goed voor lichaam én geest. Aangejaagd door een constante stroom aan wetenschappelijke artikelen over de werking van eten en geïnspireerd door oeroude Aziatische kennis, slaan chefs en entrepreneurs nieuwe wegen in.

Qi-balans

Chef Han Ji van HanTing Cuisine uit Den Haag combineert 5.000 jaar kennis van de Chinese voedingsleer met nieuwe bereidingstechnieken en Westerse smaken. Er wordt in HanTing Cuisine niet alleen gelet op de balans van de smaak, presentatie, textuur en de geur van de gerechten, maar ook op de effecten die het heeft op het menselijk lichaam; ook wel de vijfde balans of Qi-balans genoemd.