Wie worden de ‘ones to watch’ komend jaar en wie geven richting aan het fooddebat? #trendreport2015

Gunter Pauli is het brein achter ‘ The Blue Economy’, als antwoord op de ‘groene economie’, en oprichter van ZERI. Een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van kenniscentra om duurzame productiemethoden te ontwikkelen zonder afval. Hiermee wil Pauli een statement maken tegen ‘de groene economie’ omdat deze voor de grote groep niet haalbaar is en eigenlijk niet eens zo groen als eens werd gedacht.

The Blue Economy

The Blue Economy van Gunter Pauli is toepasbaar binnen verschillende sectoren, maar in de food sector staan twee dingen centraal: lokaal en slimmigheid. Lokale producten betekent weinig transport, lage kosten, goede marges, lokale werkgelegenheid en een lagere prijs. Letterlijk een lagere prijs in euro’s, maar ook zeker een lagere prijs voor het milieu.