Sharing = caring: deel je locatie met andere ondernemers #sharingeconomy #trendreport2015

Generatie na generatie zag bezit als het ultieme statussymbool. Een koophuis, een grote auto en torenhoge stapels cd’s. In de sharing economy gaan we van ownership naar usership. De deeleconomie is een blijvertje met een enorm potentieel. Zo zijn er enkele ondernemingen die gebruik maken van dezelfde ruimte waardoor de locatie beter benut wordt en huur-, energie- en onderhoudkosten kunnen worden gedeeld.

Café Modern

Op de Meidoornweg in Amsterdam-Noord zit Café Modern. Van maandag tot en met zaterdag kookt Sander van Melick er vanaf 19 uur ’s avonds een wekelijks wisselend vijfgangenmenu. Op de tijden dat Modern niet open is serveren Jessica Lek en Lotte Smit een dagelijks wisselende lunch onder de naam Jacques Jour. Boven in het pand huist bovendien boetiekhotel SweetDreamz. Voor de hotelgasten en passanten verzorgt Jacques Jour ontbijtjes