Een artikel gemist? Elk weekend laten we de best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

1. Food Inspiration Magazine Nominated!
We’re so happy! De internationale editie van Food Inspiration Magazine is genomineerd voor de Digital Magazine Awards 2014. De magazines zijn onderverdeeld in 23 categorieën. In de categorie Food & Drink is Food Inspiration met onder meer Jamie Magazine en Good Food een van de tien finalisten. Genomineerden uit andere categorieën zijn bijvoorbeeld ELLE, Men’s Health en Al Jazeera Magazine.De winnaar wordt op 25 november bekendgemaakt in Londen.

2. Een ode aan de tomaat
De Westlandse wasserbombe, de McDonald’s onder de groenten. De tomaat heeft een nogal negatieve naam. En dat is onterecht. Want uit Nederland komen geweldige tomaten. Daarom brengt Ronald Giphart in het nieuwe Food Inspiration Magazine een ode aan de pommes d’amour, de solanum lycopersicum, oftewel: de tomaat!

3. Blog: ziek van allergenensnobs
'Het is bijna 13 december. De dag – en alle dagen daarna – waarop alle restaurants in Europa een allergenendeclaratie moeten kunnen overleggen aan hun gasten en de inspectiediensten. Dit kan met een vermelding van allergenen op de menukaart of op een apart formulier dat te allen tijde in de eetgelegenheid aanwezig moet zijn. Alle gerechten moeten zijn getoetst op 14 allergenen. Frank Lindner is ziek van de allergenensnobs en blogt erover.

4. Het Rijks op je bord
Het vernieuwde Rijksmuseum opent in fases. Na de commotie rondom fase 1, de immense populariteit van het vernieuwde museum en het enorme aantal bezoekers so far, is het nu tijd voor de afronding van fase 2. Eentje met een feestelijk culinair randje. Met de heropening van de Philipsvleugel - de nieuwe tentoonstellingsvleugel - op 1 november, opent ook het nieuwe restaurant RIJKS®, onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk. Joris verkoos dit nieuwe avontuur boven zijn sterrenstatus bij restaurant Bridges.