Nieuw! Gedroogde kimchi - Kimchiwawa - ontwikkeld door @TopFoodLab. @dennisfavier kwam langs en wij mochten proeven.

Kimchi, de hit uit Korea. Gefermenteerde kool met een stevige, pittige bite. Lekker, maar voor sommige nuchtere Westerlingen vrij heftig van smaak en nog niet voor iedereen even gemakkelijk te gebruiken in de keuken.

Proeven!
Dennis Favier van TOP Food Lab dook de keuken in met twintig kilo Chinese kool en wat bacteriën en ontwikkelde een eigen kimchi-product. Gedroogd, te gebruiken als smaakmaker: Kimchiwawa. Een puur biologische smaakmaker, in poedervorm, gemaakt van gefermenteerde groenten. Dennis kwam bij ons langs en Food Inspiration mocht proeven.

En, wat vond het proefpanel ervan? Wat ons betreft smaakt het naar meer. Een pittig umami-kruidenmengsel, krachtig van smaak en zeker goed te gebruiken bij verschillende producten en gerechten. Wij zeggen chips en popcorn?!

Experimenteren met Kimchiwawa?
‘Twintig kilo groenten lijkt heel wat, maar daar blijft natuurlijk maar weinig van over’, zegt Dennis. Het product is nog in ontwikkeling en de eerste vijftien blikjes zijn dan ook bedoeld als proef batch. ‘Ik ben benieuwd naar de ideeën van chefs en andere foodprofessionals. Wat zouden zij ermee willen maken?’ 

Wie benieuwd is naar Kimchiwawa, inspiratie heeft en ermee wil experimenteren, is van harte welkom in de keuken van TOP Food Lab. Stuur een mail met jouw idee of voorstel naar info@topfoodlab.nl of vul dit formulier in op de website. Check de Facebookpagina voor meer info en recepten.