Maandag nam #fipioneer @HarmvanBeurden alvast een voorproefje op #foodunplugged, samen met 30 kinderen!

Aanstaande zaterdag gaan we met ruim driehonderd gasten van Food Unplugged op de fiets bij verschillende boeren langs, terug naar de oorsprong van ons eten. Een van de gasten en Food Inspiration Pioneer Harm van Beurden nam afgelopen maandag alvast een voorproefje, samen met dertig kinderen.

Kennismaken met het ambacht
Geïnspireerd door een lezing van Paul Rosenmöller in het kader van het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) fietste de F&B manager van conferentiehotel Kapellerput, maandag met dertig kinderen van groep 6 van basisschool Dirk Hezius in Heeze langs bakker, slager, groenteteler, fruitteler, supermarkt en geitenboer.

'Met dit project wil ik de kinderen een kijkje in de keuken geven, bij een hotel of supermarkt bijvoorbeeld. En ik wil ze laten kennismaken met het ambacht, zoals van een boer of slager. Hierdoor hoop ik dat ze later beter een beroepskeuze maken', zegt Harm.

Bloemen proeven
De kinderen bakten zelf brood en proefden allerlei nieuwe dingen, zoals vergeten groenten en eetbare bloemen uit een moestuin. 'Ik heb ze juist producten laten zien en proeven die ze thuis niet gauw op hun bord krijgen.' Want naast het leren kennen van de foodservicemarkt wil Harm de kinderen met dit project ook iets bijbrengen over kwalitatief goed, gezond en duurzaam eten.

Net als we aanstaande zaterdag op Food Unplugged zullen doen, sloten de leerlingen de dag af met een eat-in waarbij ze zelf aan de slag mochten met de verzamelde producten. 'Het was zo leuk om te zien hoe de kinderen samen aan de slag gingen en elkaar ook dingen leerden en uitlegden. Ik weet nog niet in welke vorm, maar dit project krijgt zeker een vervolg.'