Is de taco terug van weg geweest? Denise Kortlever van @TLTLittleThings zocht het voor ons uit.

In New York verschijnt de ene na de andere tacoshop, oftewel, taqueria. Culinair journalist Denise Kortlever was afgelopen maand in the Big Apple, waar de Mexicaanse snack naar een hoger niveau wordt getild. ‘Vergeet ijsbergsla en kipfilet, want deze nieuwe taco’s zijn belegd met topingrediënten.’

Homemade tortilla’s
De kwaliteit van de tortilla is essentieel voor een goede taco en daarom maken steeds meer chefs hun tortilla’s zelf. Hiervoor worden gedroogde maïskorrels eerst geweekt, zodat ze makkelijker te vermalen en verteren zijn. De geweekte maïskorrels worden vervolgens gepureerd tot een ‘masa’. ‘It’s a fucking pain in the ass, but worth it!’, zegt chef Danny Bowien van Mission Cantina. De massa wordt handmatig gevormd en geperst, wat rustieke tortilla’s oplevert die zelfs onbelegd al verrukkelijk zijn.

Lees het complete artikel in de Samba-editie.