Food is trending. Nadeel is dat iedereen denkt alles van wijn te weten en te kunnen koken op sterrenniveau…

'In de vorige eeuw zat food in een verdomhoekje. Eten was je brandstof. Hoe anders is het nu? Iedereen meent zich tegen de wereld van eten en gastvrijheid aan te kunnen bemoeien als expert. Jan en alleman waant zich anno 2014 meesterfijnproever en toprecensent tijdens het uit eten gaan. Tegen de bediening wordt even fijntjes gezegd dat de duif met de vrienden van het maandelijkse kookclubje toch echt veel beter was bereid dan door de chef.

Deelnemers aan een bekend kookprogramma op de Nederlandse buis zeggen na een halve dag meedraaien in een gerenommeerd restaurant doodleuk op camera dat ze zich dit werk met gemak wel dagelijks zien doen. Daarbij vergeten ze even dat de hele lunchservice in de shit was gelopen en de keuken vergelijkingen toont met een bloederig Middeleeuwse slagveld.'

Lees de hele blog van Frank hier.